+9zdjęć
Ogłoszenie właściciela - bez pośredników
Bez pośrednika. Oszczędzasz 360 000 zł na prowizji pośrednika!
360 000 zł to wartość typowej prowizji 3%, którą zapłaciłbyś pośrednikowi dla nieruchomości o wartości 12 000 000 zł
Lokal gastronomiczno-hotelowo-konferencyjny, położony w otulinie Mazowieckiego Parku Krajobrazowego, w WARSZAWIE - dzielnicy WESOŁA.
Doskonała lokalizacja przy drodze krajowej nr 2 w kierunku wschodnim, z bezpośrednim dostępem z ulicy. Nieruchomość usytuowana w parku, dyskretnie oddzielona od głównej arterii szpalerem drzew.
Pięknie zagospodarowany teren o łącznej powierzchni 1 ha, z przepiękną, malowniczo urządzoną architekturą zieloną, strumieniem i fontanną, wygospodarowanym terenem zabaw dla dzieci, zewnętrznym grillem oraz 40 naziemnymi miejscami parkingowymi dla gości.
Wymarzone miejsce na spędzenie najważniejszych chwil w życiu, doskonałe na organizację każdej uroczystości, imprezy okolicznościowej czy konferencji.
Do dyspozycji gości pozostaje słynąca z doskonałej kuchni i rodzinnej atmosfery restauracja wraz z salą weselną/bankietową na parterze, 11 komfortowych, bogato wyposażonych pokoi i apartamentów z eleganckimi łazienkami oraz sala konferencyjna na piętrze. W podziemiu znajduje się Cygaro Klub z dyskoteką, barem oraz wewnętrznym skalniakiem z kaskadą wodną.
Znakomicie wyposażone zaplecze gastronomiczne.
Obiekt wielokrotnie doceniany przez osoby indywidualne, instytucje i firmy, bazujący głównie na rekomendacjach i poleceniach zadowolonych klientów. Nagrodzony w 2017 roku przez portal za profesjonalną obsługę, certyfikowany w 2016 roku przez portal.
Właściciel pomoże wdrożyć w biznes przyszłego nabywcę w pełnym zakresie.
Prezentacja obiektu -
Inwestycja z potencjałem rozbudowy - istnieje możliwość zabudowania wchodzącej w skład nieruchomości niezabudowanej działki gruntu o pow. ponad 3300 m2.
Ze względu na wyjątkowy charakter miejsca oraz dbałość o komfort obecnych i przyszłych gości, dane lokalizacyjne oraz szczegółowe informacje, w tym dotyczące rentowności przedsięwzięcia, mogą zostać udostępnione wyłącznie poważnym oferentom.
OPIS NIERUCHOMOŚCI
Budynek o łącznej powierzchni użytkowej 2378 m2, podpiwniczony, składający się z II kondygnacji naziemnych oraz poddasza użytkowego. Oddany do użytku w 2014 roku. Klimatyzowany. Duże, przeszklone fragmenty elewacji, a także duże okna zwieńczone łukami stwarzają atmosferę leśnego pałacu. Komunikacja między poddaszem a piwnicą zapewniona jest niezależną klatką schodową oraz windą.
W skład nieruchomości wchodzą:
Parter: 686,92 m2, w tym:
- Część usługowa - RESTAURACJA: wejście z kurtyną powietrzną, klatka schodowa z windą, hol, recepcja, szatnia dla gości, WC dla niepełnosprawnych, toalety damska i męska, pomieszczenie do przechowywania sprzętu porządkowego ze zlewem, 2 sale konsumenckie (o łącznej pow. 370,50 m2) gotowe pomieścić maksymalnie 240 osób (bez miejsca do tańca) lub 160 osób z wygospodarowanym miejscem do tańca.
- Zaplecze dla części usługowej/gospodarczej: kuchnia z zapleczem (wejście z zewnątrz budynku do zaplecza kuchni), szatnia dla personelu, toaleta, korytarz, pomieszczenia techniczne (pomieszczenie na sprzęt porządkowy ze zlewem, magazyn warzyw, przygotowalnia mięsa, kuchnia właściwa, zmywalnia naczyń stołowych, rozdzielnia kelnerska z umywalką, magazyn napojów i alkoholi, chłodnia, mroźnia, magazyn produktów suchych) o łącznej pow. 212,02 m2.
Piętro: 760,44 m2, w tym:
- 11 klimatyzowanych pokoi z łazienkami i tarasami lub balkonami (w tym 2 apartamenty 2-pokojowe i apartament dla nowożeńców), komfortowo wyposażonych (lodówka z minibarkiem, sejf, telewizor plazmowy) z dostępem do bezprzewodowego Internetu, o powierzchniach 32 m2 - 59 m2.
- Sala konferencyjna 180 m2 z nagłośnieniem i projektorem.
- 2 ogólnodostępne toalety, damska i męska.
- Korytarz 80 m2.
Piwnica: 734,80 m2, w tym:
- Część użytkowa doświetlona światłem dziennym dzięki zaprojektowanej fosie: klatka schodowa z windą, pomieszczenie rekreacyjne - Cygaro Klub wraz z holem i toaletami o łącznej powierzchni 481,53 m2, z kaskadą wodną, wewnętrznym skalniakiem z basenem, nagłośnieniem, stanowiskiem dla D.J. wyposażonym w mikser, kominkiem, salą lustrzaną z rzutnikiem i projektorem.
- Część gospodarcza: pomieszczenia techniczne i gospodarcze (mroźnie, chłodnie, separatory, wentylatornia) o łącznej pow. 227,82 m2.
- Część pomocnicza: pomieszczenie socjalne dla kelnerów, szatnia, łaźnia o łącznej pow. 25,45 m2.
Poddasze użytkowe - strych o pow. użytkowej 196,45 m2, w tym:
- Pomieszczenia o wysokości od 1,4 m do 2,2 m o łącznej powierzchni użytkowej 64,60 m2.
- Pomieszczenia o wysokości do 1,4 m o łącznej powierzchni użytkowej 124,12 m2.
Na wyżej wymienionej powierzchni zorganizowano pomieszczenia biurowe, apartament właściciela, łazienkę, toaletę, pomieszczenia gospodarcze i techniczne, schowki, korytarz.
DODATKOWE PARAMETRY TECHNICZNE
- Kubatura: 10022,38 m3
- Powierzchnia zabudowy: 787,20 m2
- Ilość kondygnacji naziemnych: 2
- Powierzchnia utwardzona: 536,20 m2
- Łącznie pow. zabudowy i pow. utwardzona: 1322,40 m2
- Powierzchnia biologicznie czynna: 5294,60 m2, co stanowi 80%
Budynek o wymiarach 45,67 m × 16,83 m, konstrukcji żelbetowej, płytowo-ramowej. Ściany murowane (25 cm) z cegły ceramicznej, w piwnicy ściany żelbetowe. Stropy żelbetowe, ogrzewanie podłogowe na styropianie. Dach drewniano-stalowy, częściowo łukowy, kryty gontem bitumicznym, izolacja wełna mineralna 30 cm. Elewacja silikonowa, cokół wykończony kamieniem łupanym. Schody żelbetowe, wykończone gresem, balustrady stalowe, stylizowane. Okna meranti, szyby niskoemisyjne, fasady stalowo-aluminiowe. Drzwi drewniane, wewnętrzne przeszklone w konstrukcji aluminiowej.
MEDIA / INSTALACJE
- Elektroenergetyczna: rozdzielnie elektryczne niezależnie sterowane.
- Wodociągowa: zaopatrywana w wodę z własnego ujęcia - 3 studnie głębinowe (1 dla budynku, 1 na potrzeby utrzymania zieleni, 1 obsługująca hydranty przeciwpożarowe).
- Kanalizacyjna: ścieki odprowadzane do kanalizacji miejskiej; na zewnątrz budynku zamontowany separator tłuszczu odbierający ścieki z pomieszczeń kuchni.
- Centralnego ogrzewania: wodne pompowe, z grzejnikami konwekcyjnymi i podłogowe (5 pomp ciepła - odzysk ciepła o łącznej wydajności 220 kW mocy grzewczej, zapewniających pełne zapotrzebowanie obiektu: ogrzewanie, wentylacja, klimatyzacja), ciepłej wody użytkowej (osobny piec do podgrzania wody).
- Wentylacja i klimatyzacja dla całego budynku: instalacja mechaniczna nawiewno-wywiewna z rekuperacją ciepła (nad wejściem do budynku kurtyna powietrzna; oddzielne systemy wentylacyjne w zależności od przeznaczenia pomieszczeń).
- Agregat prądotwórczy o mocy 170 kW (maksymalne zużycie mocy przy największym zapotrzebowaniu wyniosło 65 kW).
- Teletechniczna: telefoniczna (3 linie telefoniczne stacjonarne), LAN, RTV, sterowania automatyki, bezpieczeństwa, monitoringu CCTV, alarmowa, automatyki przeciwpożarowej.
- Przeciwpożarowa: całkowita ochrona SSP (przeciwpożarowy wyłącznik prądu, system sygnalizacji pożarowej oparty na czujnikach dymu, przyciskach ROP oraz centrali ppoż., awaryjne oświetlenie na drogach ewakuacyjnych załączane automatycznie, urządzenia zabezpieczające przed zadymieniem i służące do usuwania dymu, instalacja wodociągowa ppoż. z hydrantami, gaśnice).
Wykonano pomiary akustyczne w budynku i jego otoczeniu, potwierdzające, że dopuszczalny poziom hałasu wewnątrz i na zewnątrz budynku nie jest przekroczony.
WYPOSAŻENIE CZĘŚCI USŁUGOWEJ
- Zaplecze kuchenne: umywalka do mycia rąk, 3 zlewy 1-komorowe, ociekacz, trzon grzewczy (frytkownica, 2 taborety gazowe, patelnia elektryczna, grill kontaktowy, 2 kuchnie gazowe, piekarnik elektryczny), szybkoschłodziarka, stoły chłodnicze, urządzenie chłodnicze, zamrażarki, komora chłodni, blaty robocze, szafki.
- Część ekspedycyjna: połączona oknem podawczym z rozdzielnią kelnerską, wyposażona w bemar grzewczy, nadstawkę chłodniczą, stół roboczy.
- Pomieszczenie zmywalni naczyń stołowych: ze zlewem 1-komorowym, urządzeniem myjąco-wyparzającym, szafą przelotową na przechowywanie czystych naczyń stołowych.
- Pomieszczenie rozdzielni kelnerskiej: z umywalką do mycia rąk oraz zlewem 1-komorowym.
Z sali konsumenckiej do pomieszczenia rozdzielni kelnerskiej wydzielono dwa wejścia - jedno przeznaczone na zwrot brudnych naczyń stołowych, drugie na wydawanie gotowych posiłków.
W obiekcie zapewniony jest magazyn artykułów suchych, magazyn napojów, magazyn warzyw, komora chłodnicza, komora mroźnicza, pomieszczenie obróbki wstępnej warzyw wyposażone w zlew 2-komorowy głęboki, obieraczkę do warzyw, pomieszczenie przygotowywania mięsa ze zlewem 1-komorowym, umywalką do mycia rąk, szafą chłodniczą, blatem roboczym, aneks mycia i dezynfekcji jaj wyposażony w zlew 1-komorowy oraz urządzenie chłodnicze.
- Część socjalno-sanitarna: pomieszczenia szatni z szafkami odzieżowymi oraz natryskiem, toaleta dla personelu z przedsionkiem oraz umywalką do mycia rąk, pomieszczenie porządkowe z zainstalowanym zlewem niskoosadzonym.
Na terenie nieruchomości znajduje się wydzielone miejsce na kontenery na odpadki.
- Oferta z rynku pierwotnego
- ul. Trakt Brzeski, Warszawa Wesoła
- Na sprzedaż lokal o powierzchni 2378 m²
- Oferta dodana bezpośrednio przez właściciela ponad miesiąc temu